26 Ekim Hasta Hakları Gününüz Kutlu Olsun.
26 Ekim 2021

26 Ekim Hasta Hakları Günü münasebetiyle hastanemiz idarecileri ve çalışanlar eşliğinde  ayaktan ve yatan hastalar ziyaret edilerek el broşürü ve stand oluşturularak hasta hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bilgilendirme ziyaretleri yapılmıştır.

Hastanemiz  sağlık hizmetlerinin sunumunda eşitlik ve hakkaniyet çerçevesinde sunulması bağlamında, bireylerin bilgilendirilmesi, kamuoyunun bilgilendirilmesi, mağduriyeti bulunan bireylere destek olunması gibi çalışmaları ile kurumumuzda hasta haklarının geliştirilmesine, hasta hakları ile ilgili ihlallerin azalmasına ve mağduriyetlerin giderilmesine katkı sunma çabasını göstermektedir.

Pandemi gibi sıra dışı toplumsal durumlarda bile gerekli makul,hakkaniyetli ve ulusal mevzuata uyumlu tedbir ve hizmetlerle hasta ve hasta yakınlarının yanında ,hasta hakları kavramının bilincinde tüm sağlık çalışanları özverili bir şekilde görev yapmaktadır.

Hasta ve hasta yakınlarının başvurularını daha rahat iletebilecekleri, sorunlarına yerinde ve  kısa sürede cevap verecek çözüm odaklı hizmet için hasta hakları birimimiz hastalarımıza hizmet vermektedir.

Hastanemizde hastalarımızın hak ve taleplerinin aynı zamanda tüm çalışanlarımızın hak ve talepleriyle uyumlu olduğu birbirlerini desteklediği anlayışıyla personelimize Hasta Hakları konularında bilgilendirme ve eğitim toplantıları düzenlenmiştir.

Yönetmeliğinde hasta hakları, 18 başlıkta ele alınıyor:
Sağlık hizmetlerinden adalet ve hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde faydalanma.
Bilgi isteme.
Sağlık kuruluşunu seçme ve değiştirme.
Personeli tanıma, seçme ve değiştirme.
Öncelik sırasının belirlenmesini isteme.
Tıbbi gereklere uygun teşhis, tedavi ve bakım.
Kayıtları inceleme ve kayıtların düzeltilmesini isteme.
Bilgi verilmemesini isteme.
Mahremiyete saygı gösterilmesi.
Rıza olmaksızın tıbbi ameliyeye tabi tutulmama.
Bilgilerin gizli tutulması.
Tedaviyi reddetme ve durdurma.
Tıbbi araştırmalarda rıza.
Güvenliğin sağlanması.
Dini vecibeleri yerine getirebilme ve dini hizmetlerden faydalanma.
İnsani değerlere saygı gösterilmesi ve ziyaret.
Refakatçi bulundurma.
Müracaat, şikâyet ve dava